Lugnt efter invasionen?

Hur ser det ut på kusten när alla återvänt till jobben. Det har jag alltid undrat. Jag har inbillat eller snarare intalat mig att det är helt öde, folktomt, lagt i ide till nästa år, att stugfönstren gapar tomma efter hemplockade pelargonier och att rullgardinerna är neddragna. Nu undrar ni om jag är helt bakom flötet. Det finns ju bofasta  kvar. Javisst, jag vet. Men  på något sätt har det kännts bra att tro att när jag inte får vara kvar är ingen annan det heller.

Nu vet jag. I år stannade vi kvar när ”alla” åkte hem. Hur kunde jag tro att affärerna skulle vara öppna som vanligt? Missade Pipers glass med en kvart och hann precis in på ICA innan de stängde en timma tidigare än vanligt. Parkeringsplatser bara att välja inget passande på ledig plats längre. Klipporna nästan för mig själv.  Båtfolket envisas med att ha semester i augusti så trafiken i farlden på havet är tät som på E6 en sommardag

Får se hur länge vi blir kvar. Lappsjukan har börjat göra små attacker. Vem vet?  Det är kanske bäst att återvända till myllret i sta´n och smittas av svininfluensan medan tids är.
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Annonser