Idag förråde jag mitt röda hjärta.

Jag kände  mig lite som en förrädare idag då jag skyndade iväg till stadsbiblioteket på lunchen för att ta chansen och förtidsrösta i EU-valet. Jag hade ju bestämt mig att blunda för mina ideologiska ideal och lägga min röst på Piratpartiet.

Lite besviken blev jag när ingen piratpartistkandidat fanns i sikte. Andra namnet på Piratpartiets lista skulle ju vara på bibblan mellan 12:00 och 13:00. Gör Piratpartiet en jordskredsseger kan hon mycket väl komma in i EU-parlamentet. Det hade varit kul att byta några ord med henne.

Jag kände mig ändå ganska nöjd när valsedeln var på plats.  I brist på lila kandidat hade jag fint sällskap av mina lila strumpor.

vår_09 042

DN1 DN2 DN3
Läs vad andra skriver om  om förtidsröstning, , , , , , , ,

Annonser

11 kommentarer on “Idag förråde jag mitt röda hjärta.”

 1. satmaran skriver:

  Jag gillar dina strumpor!
  🙂

 2. annarkia skriver:

  @Satmaran
  Smygreklam 🙂

 3. Faye skriver:

  Hej! Tack för din röst! Visst är det tråkigt att behöva överge ”sitt” gamla parti men, men jag tycker du gjorde helt rätt. 🙂 Nu håller vi pirattummarna mot Bryssel! 😀

 4. Jonathan skriver:

  Va tråkigt att du missade Amelia!
  Eller rättare sagt, så missade hon dig, för hon höll en föreläsning samtidigt som hon skulle ha varit i vallokalen.

  Det är fan inte lätt att inte vara klonad alltid.
  Dåligt att planeringen inte sköttes bättre, för Amelia är en mycket intressant människa att prata med, så där missade du nånting.

  Det är jävligt klokt och starkt att du lägger din röst på PP trots din ”egentliga” politiska hållning.

  En stor tumme upp och en puss på din hjärna.

  /jonathan

 5. annarkia skriver:

  @jonathan
  Tack för info!
  Hjärnan hälsar och tackar 😉
  /anna

 6. Qer skriver:

  Heja, heja!

  Själv har jag kommit fram till att efter att ha valsat både fram och tillbaka över den politiska skalan så är jag nog i själ och hjärta liberal, men efter att ha blivit partilös efter att fp spårade ur för ett par val sen så känns PP för mig som hemma, ”trots” bristen på partiprogram. Eller så är det kanske att frånvaron av partiprogram tilltalar min liberala frihetslängtan? 😉

  Fast det känns tyvärr som att de flesta partierna spårat ur, inte bara s och fp. Riksdagen ter sig allt mer som en grå jädra sörja av betong utan klara konturer. Var är de karismatiska ledarna, de reella ideologiska skillnaderna och de smaskiga kampropen?

  Politik har blivit ett trist och substanslöst mediabrus. Bättre förr. Tur PP finns. 😐

 7. […] world, Zac, Kaliber, Ordens makt, Fria vingar, Bortom horisonten, Leo Ryberg, Bitchslap Barbie, Annarkia, Varför inte?, Klara, Jocke Dieden, Leo Erlandsson, Opassande, Mattias Bjärnemalm, Free and […]

 8. […] soundless world, Kaliber, Bortom horisonten, Fastnat, Zac, Mattias Bjärnemalm, free and thinking, annarkia, […]

 9. Daniel Scythe skriver:

  Vi är nog många som har samma problem, det är på sätt och vis skönt att inte vara ensam om den där problematiken. Det var dessutom lite roande att läsa om att du missade pirater på biblioteket då jag missade pirater på biblioteket i Linköping i onsdags vilket inte behöver vara deras fel, en pirat skulle vara där klockan 17 och en 18, jag orkade inte och gick därifrån 17:50 efter att ha insett hur trött jag var och att jag dessutom inte med säkerhet skulle ha kunnat identifiera dem ifall de nu var där.
  Jag kommer nog att rösta pirat jag med, jag hoppas att vi gör rätt.

 10. annarkia skriver:

  @Daniel
  Med tanke på alla inskränkningar som gjorts mot den personliga integriteten behöver de etablerade partierna en näsbränna.

 11. […] Privatpolislagen IPRED, Jäviga domare och nu valfusk nog behövs ett parti som Piratpartiet som  sätter rättssäkerheten på […]